Ministerie van Volksgezondheid “grenzen van Israël blijven tot 1 juli gesloten”

Een eenzame reziger op een verlaten Ben Gurion Airport. Screenshot YouTube

De grenzen van Israël gaan op zijn vroegst op 1 juli weer open zegt het ministerie van Volksgezondheid. Eerder was het plan om ze op 15 juni te openen.

Israëliërs die uit het buitenland terugkeren met de weinige vluchten die nog in Israël mogen landen moeten verplicht 14 dagen in quarantaine.

Volgens de adjunct-directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, prof. Itamar Grotto, is de het ministerie nog in de voorbereidingsfase om de luchthaven Ben Gurion te heropenen. “De opening van de grenzen staat voor juni niet op de agenda. Er zullen vluchten landen op de luchthaven, maar degenen die aankomen, zullen gedwongen worden zichzelf te isoleren.”

In de eerste fase zal Israël paspoorthouders uit ‘groene landen’ toelaten, waar het aantal besmettingen met COVID-19 beperkt is. Dit zijn landen zoals Cyprus, Griekenland, Oostenrijk, Denemarken, Australië en Nieuw-Zeeland. Reizigers uit ‘rode landen’, met relatief veel besmettingen krijgen nog geen toegang.