El Al voert 60 vrachtvluchten uit vanuit Wuhan naar Europese bestemmingen

Aankomst El Al vrachtvliegtuig. Foto El Al

El Al gaat 60 humanitaire vrachtvluchten uitvoeren vanuit de Chinese stad Wuhan via Israël naar verschillende grote Europese steden, zo heeft de luchtvaartmaatschappij bekend gemaakt.

De internationale luchthaven in Wuhan is begin april na twee maanden van sluiting heropend en bedient de provinciehoofdstad van Hubei, waar de COVID-19-uitbraak is ontstaan.

El AL zal in eerste instantie 15 wekelijkse vrachtvluchten uitvoeren vanaf de internationale luchthaven Tianhe, in Wuhan naar de Israëlische luchthaven Ben-Gurion, gevolgd door negen wekelijkse vluchten naar Londen, drie naar Parijs en drie naar Frankfurt.

De vluchten worden uitgevoerd met de Dreamliner vloot van El Al, die elk ongeveer 25 ton humanitaire hulp kunnen vervoeren. De eerste vlucht is maandag op Ben-Gurion Airport geland met maskers en beschermende pakken en vertrok van daaruit naar Londen.

Advertentie (4)