Magen David Adom bouwt ambulance bussen geschikt voor 13 patiënten

Overdracht van de bussen. Foto MDA

In het licht van de coronavirus pandemie groeit ook de behoefte aan nieuwe vormen van vervoer van patiënten. De Israëlische eerste hulp organisatie Magein David Adom, heeft in samenwerking met de Land Technology Brigade van de IDF, in drie weken tijd twee bussen omgebouwd tot ambulance waarmee 13 personen kunnen worden vervoerd.

De bussen hebben ieder drie aparte compartimenten, die de bestuurder effectief afsluiten van de patiënten, waarmee volledige bescherming mogelijk gemaakt wordt bij het vervoer van zeer besmettelijke patiënten. De bestuurder kan contact houden met het ambulancepersoneel via een intern communicatiesysteem en camera’s die in het voertuig zijn geplaatst.

Een van de compartimenten kan worden gebruikt voor het vervoer van twee intensive care patiënten. De overige compartimenten bieden in totaal plaats aan 11 patiënten.

Interieur van de MDA bus. Foto MDA

De bussen zijn geschonken door de Dan Bus Compagnie, terwijl het ombouwen van de bus financieel mogelijk werd gemaakt door Osem-Nestlé.

De Land Technology Brigade van de IDF zorgde ervoor dat de twee bussen in drie weken werden omgetoverd voor het vervoer van patiënten.

Advertentie (4)