Aanrader: “Hashoter Hatov” Israëlische comedy serie op Netflix

Screenshot Hashoter Hatov

Israëlische series op Netflix zijn niet ongebruikelijk meer, na het succes van Unorthodox, Shtisel en Fauda om er maar een paar te noemen. Er is nog een Israëlische serie op Netflix die zeer de moeite waard is: Hashoter Hatov – Hebreeuws voor “De goede agent”.

De serie is zo succesvol dat er een Amerikaanse versie gemaakt werd met Josh Groban en Tony Danza. Maar de Amerikaanse serie kon de lichtheid en magie van zijn Israëlische tegenhanger niet evenaren en stopte al na één seizoen.

Hashoter Hatov schittert komedieveteraan Yuval Semo (bekend als lid van de Israëlische komediegroep The Prozac Trio en de Israëlische satirische tv show Eretz Nehederet als Danny Konfino, een norse en succesvolle agent die afkomstig is uit een familie van kleine criminelen. Het is niet verwonderlijk dat hij zijn voorliefde voor de wet met een korreltje zout neemt.

Konfino woont bij zijn vriendin en haar zoon totdat hij merkt dat ze hem bedriegt met een vrouw. Daarom keert hij terug naar zijn ouderlijk huis.

Konfino’s moeder wordt gespeeld door Liora Rivlin, die bekend staat als een van de hoofdrolspelers in Krovim Krovim, de eerste sitcom van Israël uit de jaren 80. Dan is er Konfino’s vader, gespeeld door Moshe Ivgy, een Israëlische acteerlegende.

Hashoter Hatov is soms ontroerend en meestal grappig. De serie is bedacht door Erez Aviram, een voormalig journalist en ervaren schrijver voor Eretz Nehederet die jarenlange bijna antropologische kennis heeft van het komische weefsel van de Israëlische samenleving. Dit geeft de show zijn typisch Israëlische smaak.

Voor wie op zoek is naar ontroering, humor en afleiding met een Israëlisch tintje is Hashoter Hatov zeker een aanrader.