Verspreiding coronavirus in Israël daalt sterk; 80% van het land meldt geen nieuwe besmettingen

Een druk Dizengoff plein afgelopen vrijdag. Screenshot Channel 12

Volgend Channel 12 nieuws heeft tachtig procent van de Israëlische steden en dorpen, waaronder Tel Aviv, de afgelopen dagen geen nieuwe gevallen van COVID-19 gemeld. In slechts vier steden in Israël zijn de afgelopen dagen meer dan vijf nieuwe gevallen bijgekomen: Jeruzalem , Hura, Bnei Brak en Beit Shemesh. (Jeruzalem en Hura zijn gedeeltelijk afgesloten geweest, evenals twee buurten in Beit Shemesh.)

Door het dalend aantal nieuwe besmettingen zijn verschillende ziekenhuizen in het land begonnen de speciale afdelingen voor coronavirus patiënten weer terug om te bouwen naar algemene afdelingen.

Zo heeft het Shaare Zedek Medisch Centrum in Jeruzalem vier van de zes coronavirus afdelingen gesloten. Ook het Assuta hospitaal in Ashdod heeft de speciale afdeling voor patiënten met het coronavirus gesloten.

In een interview met de Jerusalem Post zei Dr. Tal Brosh, hoofd van de afdeling Infectieziekten in Assuta Ashdod: “De eenheid bestaat nog steeds, maar is leeg”. Brosh zei wel dat het ziekenhuis de faciliteit intact laat om eventuele nieuwe gevallen van geïnfecteerde patiënten te kunnen behandelen. “Het is nog steeds erg dynamisch en ik voorspel dat we in de nabije toekomst meer patiënten zullen krijgen. Het is nog niet voorbij. ‘

Het Israëlische kabinet komt later vandaag bijeen om verdere versoepeling van de coronavirus beperkingen te bespreken, waaronder het openen van winkelcentra en open markten, te midden van cijfers die suggereren dat het land de verspreiding van het coronavirus grotendeels heeft weten te beteugelen.

Dtrand van Tel Aviv afgelopen vrijdag. Screenshot Channel 12

De regering is ook van plan de stranden en zwembaden weer te openen.

Afgelopen vrijdag was het warm weer in Israël, met temperaturen van gemiddeld 26* graden.

Veel mensen maakten gebruik van het warme weer om naar de stranden van bijvoorbeeld Tel Aviv en Herzliya te gaan, te winkelen of rond te hangen in in buitenruimtes zoals het iconische Dizengoff-plein in Tel Aviv.

Het werd vrijdag dan ook duidelijk dat veel mensen zich niet meer wensen te houden aan de geldende beperkingen.

Advertentie (4)