Dit was het belangrijkste nieuws van vandaag

Ter illustratie drukte op het strand zonder afstand houden en mondkapje. Screenshot YouTube

Het aantal nieuwe besmettingen neemt nog dagelijks met gemiddeld 200 toe. Een stijging die menigeen verontrust. Dit heeft te maken met scholen en horeca die weer geopend zijn maar ook omdat minder mensen de regels voor dragen van mondkapje en afstand houden aan hun laars lappen, zoals je hier kunt lezen.

De Raad van Kerken heeft haar eerder gedane oproep om Israël te boycotten weer in getrokken. Mogelijk liggen de vele protesten tegen de oproep hieraan te grondslag, leest u hier.

Makelaars, notarissen, de Belastingdienst en hypotheekbanken verdienden veel geld aan geroofd joods bezit tijdens de Tweede Wereldoorlog blijkt uit nieuw onderzoek van Pointer na het gedrag van de Nederlandse overheid en burgers tijdens de nazitijd, lees je hier.

Een rechter van het Hooggerechtshof is bedreigt wegens haar uitspraken waar Netanyahu aanhangers het niet mee eens zijn. Dit heeft te maken met de oproepen die Netanyahu doet om rechters, politie en media aan te pakken omdat die hem beschuldigen van corruptie, staat hier.

Het ballonnen seizoen is door Hamas & co weer gestart. Vanochtend zijn de eerste ballonnen met explosieven in zuid Israël neergekomen zonder schade aan te richten, lees je hier.

Volgens Israëlische deskundigen is Iran nog steeds minder dan twee jaar verwijderd van het maken van een atoombom, lees je hier.

Zaterdagavond waren er voor de derde keer op rij rellen in Jaffa over een veronderstelde moslim begraafplaats waar een centrum voor dak en thuislozen zal worden gebouwd. Volgens de gemeente Tel Aviv was de begraafplaats door moslim geestelijken 100 jaar geleden verplaatst naar een plek in de buurt waar nu het Hilton hotel staat, lees je hier.

Volgens wetenschappers zou het polio vaccin helpen tegen het coronavirus. Het poliovirus vaccin heeft een bewezen staat van dienst, relatief betaalbare kosten, gemakkelijke toedieningsmethode en brede beschikbaarheid, lees het hier.

Alitalia heeft aangekondigd vanaf 1 juli weer te gaan vliegen op Israël, dat zullen velen in Israël kunnen waarderen en alsnog een trip naar Italië boeken, lees je hier.

Turkije dreigt de hele islamitische wereld te mobiliseren als Israël doorgaat met haar annexatie plannen, zegt president Erdogan hier.

Advertentie (4)