Opnieuw 177 nieuwe coronavirus besmettingen in Israël

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Het dagelijks aantal nieuwe besmettingen met het COVID-19 virus in Israël blijft stijgen. Op zaterdag werden er 177 nieuwe besmettingen gemeld. Onder hen een medewerker van president Rivlin en drie beveiligers van de residentie van premier Netanyahu.

Premier Netanyahu en president Rivlin hoeven niet in isolatie, na negatief te zijn getest op het coronavirus. Wel worden er maatregelen genomen en wordt er bijvoorbeeld vandaag niet gewerkt in de residentie van de president.

In totaal zijn er in Israël nu 19.008 besmettingen gemeld, waarvan 15.360 mensen zijn hersteld. Op dit moment zijn nog 3.768 mensen besmet met het coronavirus.

Hiervan verkeren 34 in kritieke toestand, waarvan 26 aan de beademing. Van de overige patiënten zijn er 46 in matige toestand , de rest heeft milde klachten.

Het aantal doden blijft staan op 300.

Er zijn 460 studenten en docenten positief getest op het virus, met nog eens 25.517 in quarantaine, volgens cijfers van het Ministerie van Onderwijs. Meer dan 165 onderwijsinstellingen zijn gesloten vanwege de besmettingen.

De politie heeft opdracht gekregen om strenger toe te zien op het dragen van mondkapjes en het handhaven van de nodige afstand.

Daar was zaterdag op de overvolle stranden in Israël echter niets van te merken.

Advertentie (4)