Forse daling nieuwe besmettingen in Israël

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Na een week met dagelijks gemiddeld 200 of meer nieuwe besmettingen, was het aantal nieuwe besmettingen met 114 nieuwe gevallen in 24 uur lager dan de afgelopen week.

Er zijn nu 19.122 besmettingen in Israël gemeld, waarvan 15.390 mensen zijn hersteld. Van de 3,430 actieve gevallen verkeren 31 patiënten in ernstige toestand, waarvan 23 aan de beademing, aldus het ministerie.

De rest heeft overwegend milde klachten.

Er zijn opnieuw twee mensen aan het virus overleden, waarmee het totaal aantal doden op 302 uitkomt.

Sinds middernacht zijn er 4.791 virustests uitgevoerd, waarvan 1,5 % positief terugkwam. Op zaterdag zijn 6.937 mensen getest, waarvan 2,1% positief bleek te zijn. Toen het land een paar weken geleden begon met het opheffen van de beperkingen, was slechts ongeveer 0,5-0,7% van de dagelijkse tests positief. Maar toen werd er ook minder getest.

De stijging van het aantal besmettingen wordt verder ook toegeschreven aan de opening van scholen en horeca en de verminderde naleving van de voorschriften voor sociale afstand en het dragen van mondkapjes.

Advertentie (4)