Israëlisch bedrijf voorziet miljoenen mensen in Zuid-Oost Azië van elektriciteit

Aquarius generator. Foto Aquarius

De Israëlische startup Aquarius Engines heeft een nieuwe samenwerking met communicatiegigant Nokia aangekondigd om lichtgewicht generatoren in Zuidoost-Azië uit te rollen. Miljoenen mensen in gemeenschappen die niet zijn aangesloten op het elektriciteitsnet kunnen hiermee worden voorzien van stroom.

Volgens het Israëlische bedrijf zal het tegen 2022 ongeveer 280 miljoen dollar aan generatoren aan markten in de Aziatische regio leveren.

De Aquarius Generator is veel kleiner dan traditionele generatoren en weegt minder dan 100 kilo. Door zijn kleine formaat en geringe onderhoudsvereisten, is deze nieuwe generatie generatoren meer geschikt om te worden getransporteerd en te worden gebruikt in moeilijk bereikbare en afgelegen gebieden.

De implementatie van de generatoren op locaties in Zuidoost-Azië zal in fasen worden uitgevoerd, met een eerste plan om ze op afgelegen, van elektriciteit verstoken eilanden in de Filipijnen te plaatsen. Tests zullen worden uitgevoerd op een eiland op twee uur varen van de dichtstbijzijnde elektriciteitsbron.

Aquarius generator. Foto Aquarius

De geavanceerde generator heeft een motor van 10,5 kilo die uit slechts 20 componenten en 1 bewegend onderdeel bestaat. Dit maakt de generator goedkoop en efficiënt. Bovendien heeft het apparaat weinig onderhoud nodig.

Advertentie (4)