El Al verlengt onbetaald verlof van werknemers tot 31 juli

Foto El Al

Het ziet er niet naar uit dat El Al spoedig weer passagiersvluchten zal gaan uitvoeren nu het heeft besloten om het onbetaald verlof van 90% van haar werknemers tot 31 juli te verlengen.

Bronnen binnen de luchtvaartmaatschappij zeggen dat de luchtvaartmaatschappij het hoogseizoen in de zomer heeft afgeschreven.

Nu de dagelijkse stijging van het aantal coronavirus patiënten in Israël blijft toenemen, heeft El Al geen vooruitzicht dat de grenzen snel zullen opengaan. Er was een afspraak tussen premier Netanyahu en zijn Griekse ambtsgenoot om per 1 augustus weer vluchten toe te staan tussen Israël, Griekenland en Cyprus. Maar alleen onder voorwaarde dat het aantal nieuwe besmettingen laag bleef.

Van de 6300 werknemers van El Al is 90% in maart op onbetaald verlof gestuurd. Afhankelijk van de vraag voert de luchtvaartmaatschappij sinds die tijd voornamelijk vrachtvluchten uit, met af en toe een enkele incidentele passagiersvlucht.

El Al zit diep in de schulden. Als voorwaarde voor het verkrijgen van overheidssteun staat het onder druk om minstens 2000 werknemers te ontslaan, de vloot te verkleinen en het aantal bestemmingen te verminderen.

Eerder deze week verlengde Arkia Airlines het onbetaalde verlof van haar werknemers ook al tot 31 juli.

Advertentie (4)