Iran voert al een jaar cyberaanvallen op Israël uit

Aanleg waterpijplijn. Foto Mekorot Water Company

Iran is al een jaar bezig met het uitvoeren van cyberaanvallen op Israëlische infrastructuur. De aanvallen werden tot het voorval vorige maand, iedere keer door Israël voorkomen, meldt Walla nieuws.

Voorafgaand aan de cyberaanval door Iraanse hackers in mei, waarbij werd gepoogd de hoeveelheid chloor in het drinkwater te verhogen, blijken Iraanse hackers al een jaar bezig te zijn om talloze cyberaanvallen op Israëlische watervoorzieningen uit te voeren.

De aanvallen op Israëlische waterinfrastructuur worden iedere keer door Israël voorkomen, maar in mei zaten de hackers in de systemen. De hack werd ontdekt voordat er schade kon worden aangericht.

Na de aanval besloot de National Cyber ​​Authority de beveiliging te verhogen vanwege de ernst van de aanval.

Het Israel National Cyber ​​Directorate waarschuwde eerder dat Iran naar verwachting eind mei in het kader van Al Quds dag cyberaanvallen zouden uitvoeren. Rond dezelfde tijd werden inderdaad een aantal Israëlische websites aangevallen waarbij een video van een brandend Tel Aviv op de websites werd geplaatst.

Tal van cyberexperts waarschuwen dat de pogingen van Iran om Israëls infrastructuur te beschadigen nog maar het begin zijn.

Advertentie (4)