Geen Gay Pride parade in Tel Aviv wel Pride maand

Pride Parade 2019 in Tel Aviv. Foto gemeenten Tel Aviv-Jaffo

Door de coronavirus pandemie is de door 250.000 mensen bezochte jaarlijkse Gay Pride parade niet doorgegaan. Een teleurstelling voor velen. Gay Pride maand gaat wel door, zij het in een andere vorm.

De Pride-parade in Tel Aviv is de grootste van het Midden-Oosten. Maar in het licht van de corona-pandemie hebben de vier grootste steden in Israël – Haifa, Jeruzalem, Be’er Sheva en Tel Aviv-Yafo gezamenlijk besloten hun toekomstige parades uit te stellen. De hoop is om ze later in de zomer of het najaar van 2020 alsnog te laten plaatsvinden.

De Pride maand, juni 2020, gaat in Tel Aviv wel door maar zal voornamelijk via virtuele en alternatieve vieringen plaatsvinden. De Pride vlaggen versieren in ieder geval de straten.

Daarnaast heeft de gemeente Tel Aviv-Yafo zondag aangekondigd dat ongehuwde paren, inclusief koppels van hetzelfde geslacht, als gezinseenheden kunnen worden geregistreerd, waardoor de bureaucratische processen bij de gemeente, zoals de inschrijving van kinderen bij de onderwijsinstellingen van de stad, gemakkelijker worden.

Pride Parade 2019 Tel Aviv. Foto Gemeente Tel Aviv-Jaffo

Alternatieve evenementen voor Pride 2020:

Queer Artists And Drag Queens nemen de stad over
Donderdag 25 juni | De hele dag lang

Vier de vele kleuren van Tel Aviv! Op 25 juni zullen meer dan 100 dragqueens en queer artiesten de straten van de stad overnemen ter ere van de Pride maand. De hele dag door zullen liveshows voorbijgangers verrassen op centrale locaties in de stad, waaronder open ruimtes, restaurants, lokale bedrijven en op daken.

Pride Month Virtual Tour
Donderdag 25 juni | 20.00 uur

Vier de Pride maand tijdens een virtuele tour door enkele van de vreemdste bezienswaardigheden van de stad. Verken de queer geschiedenis en -cultuur van de stad, werk samen met enkele lokale diva’s en bespreek het LGBT leven in Tel Aviv.

De tour is bij te wonen via deze Zoom link.

Advertentie (4)