Lockdown van wijken in Tiberias en Elad is nu van kracht

Drive through tests in Tiberias. Screenshot tv

De gedeeltelijke afsluiting van Elad, een ultraorthodoxe stad in het centrum van Israël en vijf overwegend ultraorthodoxe buurten in de noordelijke stad Tiberias is sinds woensdagochtend om 8.00 uur van kracht.

Bewoners van de zones mogen vertrekken voor werk, toelatingsexamens, medische zorg, gerechtelijke procedures, de begrafenis van een eerstegraads familielid of de overdracht van een minderjarige.

Bijeenkomsten van meer dan 50 personen zijn verboden en de politie controleert dat iedereen zich aan de richtlijnen houdt.

Het is nu ook duidelijk dat de besmettingen zich voornamelijk in ultra orthodoxe wijken voordoen.

Een militaire task force waarschuwde woensdagochtend dat het infectiepercentage in ultraorthodoxe gemeenschappen “zeer hoog” is in vergelijking met de rest van het land, waarbij ongeveer 14 procent van alle nieuwe besmettingen deze week op slechts vijf locaties werd vastgesteld.

Ongeveer 20% van de actieve patiënten in Israël is afkomstig uit de ultraorthodoxe gemeenschap. Dit wordt veroorzaakt door de dichte levensomstandigheden, problemen bij het isoleren van patiënten en contacten tussen verschillende gemeenschappen in het hele land die bijdragen aan het probleem.

De taskforce noemde de overwegend ultraorthodoxe steden Bnei Brak, Modiin Illit, Beitar Illit en Beit Shemesh als steden met hoge besmettingspercentages, evenals ultraorthodoxe buurten in de steden Jeruzalem, Ashdod, Netanya en Safed, samen met Elad en de afgesloten wijken van Tiberias. Bovendien vertoonden de zuidelijke stad Rahat en de centrale stad Kfar Saba allebei een snelle groei in het aantal besmettingen.

Advertentie (4)