Palestijnse moeders zingen met hun kinderen over de pracht van geweld en terreur

Screenshot YouTube

Het is niet voor het eerst dat we hier aandacht besteden hoe in de Palestijnse gebieden kinderen al van jongs af aan worden aangemoedigd om geweld te gebruiken.

Een oude videoclip die onlangs opnieuw werd uitgezonden op het officiële televisiestation van de Palestijnse Autoriteit laat moeders en dochters zien tijdens een busreis van Jeruzalem naar Amman, Jordanië, terwijl ze zingen over de glorie van geweld.

Lyrics: “Uit mijn wonden is mijn wapen tevoorschijn gekomen.
O, onze revolutie, mijn wapen is tevoorschijn gekomen
Er is geen kracht ter wereld die het wapen uit mijn hand kan halen.
Mijn wapen is tevoorschijn gekomen. Mijn wapen is tevoorschijn gekomen.”
[Officiële PA TV, bus 47, 2 juni 2020]

Palestinian Media Watch heeft ontdekt dat dit lied in 2010 populair is geworden nadat het werd uitgevoerd op een cultureel festival georganiseerd door het ministerie van cultuur van de Palestijnse Autoriteit. Daar werd het opgevoerd met aanvullende teksten ter aanmoediging van het martelaarschap die niet werden uitgezonden in deze PA TV-uitzending:

‘Wie zijn bloed aanbiedt, maakt het niet uit
of zijn bloed op de grond stroomt.
Zoals het wapen van de revolutie in mijn hand is,
zal mijn aanwezigheid [opgedrongen op Israël] worden. “

Advertentie (4)