Palestijnse tv blijft jongeren inzetten om terroristen te verheerlijken

Mohammed Assaf . Screenshot YouTube

Sinds de oprichting van de Palestijnse Autoriteit in het kader van het vredesproces in 1994 staat de Palestijnse bevolking bloot aan een dagelijkse stroom van propaganda waarin de moord op hun Israëlische buren verheerlijkt wordt.

Mohammed Assaf won in 2013 de songwedstrijd Arab Idol en is sindsdien een Palestijnse en Arabische beroemdheid geworden, vooral voor jongeren. De VN benoemde hem in 2013 tot UNRWA’s regionale jeugd ambassadeur.

In 2016 produceerde Muhammad Assaf een videoclip van het nummer Mijn bloed is Palestijns, waarin beelden werden vertoond van Palestijnse culturele activiteiten zoals dansen, stenen gooien, marcheren met zwaar bewapende terroristen en rellen.

Maar dacht het PA TV Live programma, dat kan beter en heeft nu dezelfde muziekvideo uitgezonden, maar met nu met beelden van terroristen zoals Dalal Mughrabi, die samen met anderen 37 Israëlische burgers, waaronder 12 kinderen, vermoordden in een buskaping; Salah Khalaf, hoofd van de terreurorganisatie Zwarte September, die het bloedbad op 11 Israëlische atleten op de Olympische Spelen in München plande; en de operationeel commandant van de organisatie, Abu Yusuf Al-Najjar:

De tekst van het lied luidt:

‘Ik ben gebleven zoals ik was.
Ik ben trouw gebleven aan mijn religie.
Op mijn land zul je me vinden.
Ik zal mezelf opofferen voor mijn gezin.
Mijn bloed is Palestijns, Palestijns.

[Ik ben] een Palestijn en de zoon van vrije mensen.
Mijn hoofd is in de hemel en trots.
In mijn eed van trouw aan het huis heeft
mijn hoofd nooit gebogen. ‘
[Official PA TV Live, 1, 6, 9 juni (tweemaal), 2020]

Palestinian Media Watch heeft eerder al gemeld dat de voormalige UNRWA-jongerenambassadeur een aantal anti-Israëlische liederen heeft gezonden, waaronder een die de legitimiteit van Israël ontkent en heel Israël presenteert als “Palestina”.

Deze huidige video sluit aan bij de stroom van geweld- en terreurbevorderende video’s die de PA al sinds haar oprichting uitzendt.

Wie zijn de terroristen die in deze muziekvideo worden verheerlijkt?

Abu Yusuf Al-Najjar – was de plaatsvervanger van Arafat en mede oprichter van Fatah. Hij was de commandant van Al-Asifa, de militaire eenheid van Fatah en lid van het Centraal Comité van Fatah en het Uitvoerend Comité van PLO. Hij was ook de commandant van de operaties van de terreurorganisatie Zwarte September en betrokken bij de moord op 11 Israëlische atleten tijdens de Olympische Spelen van München (5 september 1972). Hij werd in 1973 door Israël gedood.

Majed Abu Sharar – Een Fatah en PLO-leider uit de jaren 70.

Dalal Mughrabi – vrouwelijke Palestijnse terrorist die de meest dodelijke terreuraanslag in de geschiedenis van Israël leidde, bekend als de Kustwegaanslag, in 1978, toen zij en andere Fatah-terroristen een bus kaapten op de Israëlische Kustweg bij Tel Aviv, waarbij 37 burgers vermoord werden, waaronder 12 kinderen.

Abu Iyad (Salah Khalaf) – PLO-voorzitter en Yasser Arafat’s plaatsvervanger, een van de oprichters van Fatah, en hoofd van de terreurorganisatie Zwarte September. Terreuraanvallen waar hij bij betrokken was, zijn onder meer de moord op 11 Israëlische atleten tijdens de Olympische Spelen in München (5 september 1972) en de moord op twee Amerikaanse diplomaten in Soedan (1 maart 1973).

Abu Al-Hol (Hayel Abd Al-Hamid) – Een van de oprichters van Fatah.

Advertentie (4)