217 nieuwe besmettingen in 24 uur; virus uitbraak in Ichilov ziekenhuis Tel Aviv

Ter illustratie. Screenshot YouTube

In de afgelopen 24 uur zijn er in Israël 217 nieuw besmette patiënten bij gekomen. Daarnaast is er sprake van een uitbraak van het virus in het Ichilov ziekenhuis in Tel Aviv. Drie artsen, twee verpleegsters en zes andere medewerkers zijn besmet.

Volgens Ynet denkt het ziekenhuis dat de besmettingen zijn opgelopen tijdens het gezamenlijke nuttigen van maaltijden in de personeelskantine.

Bronnen in het ziekenhuis zeggen dat er niet altijd voldoende afstand wordt gehouden en dat er onlangs een afscheidsfeest voor een stagiaire werd gegeven met meer dan 20 mensen in 1 ruimte.

Uit cijfers blijkt dat er in Israël op dit moment 97 artsen, 210 verpleegsters en 383 ander verplegend personeel in quarantaine zit.

Ook bevestigde het ministerie van Volksgezondheid een uitbraak van coronavirus in het verpleeghuis van het Tel Aviv Medical Palace dat grenst aan het Ichilov-ziekenhuis.

In de afgelopen 24 uur is het aantal nieuwe besmettingsgevallen in Israël toegenomen met 217, waardoor het totaal aantal besmette personen uitkomt op 19.338.

Hiervan zijn 15.438 genezen, op dit moment zijn er 3900 actieve besmettingen, 36 hiervan verkeren in kritieke toestand waarvan 27 aan de beademing liggen.

44 personen hebben matige klachten, de rest heeft milde klachten, het aantal doden blijft staan op 302.

Er werden maandag 13.425 coronavirus-tests werden uitgevoerd.

Advertentie (4)