Het Gaza wat niet mag worden gezien

Het Almathaf Hotel in Gaza. Foto Facebook

De Islamitische terreur organisatie Hamas in Gaza doet er alles aan om een beeld van armoede en ellende te schetsen als gevolg van de Israëlische blokkade van de Gazastrook. Video’s en foto’s op sociale media tonen een andere realiteit.

Om de illusie in stand te houden heeft Hamas Palestijnen in Gaza verboden foto’s en video’s van het normale leven in de Gazastrook online te zetten. Volgens de terreur organisatie zouden Israëlische inlichtingendiensten via sociale media burgers in de Gazastrook vragen om bepaalde plekken op hun mobiele telefoon te fotograferen in ruil voor beloningen.

De interesse van de Israëlische veiligheidsdiensten lijkt zich vooral te richten op kledingwinkels, restaurants en de opening van nieuwe supermarkten, zo blijkt uit de posts van het populair Twitter-account @Imshin onder de hashtag TheGazaYouDontSee.

Het account plaatst video’s, blogspots en nieuws uit de wereld van de middenklasse en rijken van de Gazastrook en biedt een uniek inzicht in het comfortabele leven in de kuststad. Filmpjes en foto’s tonen mensen die winkelen en genieten van hun uitjes bij zwembaden, luxe restaurants, luxe hotels en strandresorts terwijl ze zich dankzij Israëlische inspanningen geen zorgen hoeven te maken over het coronavirus.

Andere video’s laten kinderen uit de Gazastrook zien die mobiele telefoons kopen of genieten van de smaak van verschillende soorten ijs en slushies.

De beelden zijn gênant voor Hamas, de reguliere media en anti-Israëlische organisaties die de illusie in stand willen houden dat Palestijnen lijden onder de Israëlische blokkade van de kustenclave.

In werkelijkheid voorkomt Israël alleen dat wapens en materiaal voor tunnels en bunkers het gebied binnenkomen. De adequate levering van alle andere producten wordt op geen enkele wijze belemmerd.

Buitenlandse en Palestijnse journalisten zijn medeplichtig aan de cover-up van Hamas: ze willen het verhaal blijven vertellen van een Gazastrook die door Israël in een humanitaire crisis is gestort. Het feit dat die crisis al sinds een eeuwigheid wordt aangekondigd en nooit realiteit is geworden, schijnt niet door te dringen.

Daarom hoeven we niet te verwachten dat dit beeldmateriaal binnen enige termijn in de reguliere media zal verschijnen. Foto’s en filmpjes van vrolijke Palestijnen die van het leven genieten zijn blijkbaar alleen maar leuk om te zien voor Zionisten.

Advertentie (4)