Jewish Americans in 2020

12 mei worden de resultaten van een uitgebreid onderzoek naar de Amerikaans-Joodse gemeenschap gepubliceerd. Het onderzoek dat wordt uitgevoerd door het Pew Research Center is een vervolg op “Portrait of Jewish Americans” in 2013.

Het rapport uit 2013 mag baanbrekend worden genoemd omdat het de deuren naar filantropische instellingen en investeerders heeft geopend voor gemengd of samengestelde gezinnen. De Pew onderzoeken worden gebruikt om een strategie uit te stippelen waarbij investeringen worden gedaan in verschillende aspecten die deel uit maken van de Joodse identiteit. Andres Spokoiny, CEO van het Jewish Funders Network benadrukt dat de resultaten waardevolle instrumenten zijn maar dat elke enquête zijn beperkingen kent.

Felicia Herman, directeur van het JCRIF Aligned Grant Program, merkt op waarde te hechten aan betrouwbare bronnen zodat een beleid uitgezet kan worden op basis van bewijs. Toen de COVID-19 pandemie uitbrak, is deze stichting opgericht om versneld in te kunnen spelen op ontwikkelingen binnen de Joodse gemeenschap.

Vanaf 12 mei zullen de resultaten van het nieuwe onderzoek in webinars besproken worden. De Joodse Federaties van Noord-Amerika nemen woensdag 12 mei het voortouw. Directeur van religieonderzoek van Pew, Alan Cooperman zal een discussie leiden voor het het Jewish People Policy Institute. Volgende week volgen het Jewish Funders Network en de Orthodox Union. Het Cohen Center zal organisaties en financiers helpen om de onderzoeksresultaten te duiden.

Een eerder onderzoek door het Pew Research Center, december 2016.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)