PVV stelt Kamervragen over overval op de familie van PSV spits Zahavi

Geert Wilders en Gidi Markuszower van de PVV vragen opheldering aan de minister van Justitie en Veiligheid over de overval op de familie Zahavi afgelopen zondag in Buitenveldert. Zij willen onder andere weten of de overval een anti-Joods karakter had.

De politie maakte maandagochtend meer details bekend over de woningoverval. Niet alleen de vrouw van Zahavi, maar ook zijn kinderen zijn vastgebonden geweest. Daarbij kregen zij tape op hun mond geplakt. De verdachten gingen er uiteindelijke vandoor met verschillende persoonlijke eigendommen en contant geld en lieten de bewoonster en de vier kinderen hulpeloos achter. 

Inmiddels heeft de recherche het signalement van de verdachten gedeeld. Beide verdachten zijn rond de 20 jaar oud en tussen de 165 -170 centimeter meter lang. De ene verdachte zou een lichte- en de andere een donkere huidskleur hebben.

Wilders en Markuszower willen van de minister weten of het klopt dat de kinderen door de overvallers zijn geslagen en dat er stukken haar van de vrouw van de PSV-voetballer zijn afgeknipt. Ze willen opheldering over hoe vaak dit soort roofovervallen plaats vinden en wat de gemiddelde straf is van de daders en vragen aan de minister om de Kamer te informeren over de voortgang van deze zaak.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)