Gidi Markuszower

Gidi MarkuszowerGidi Markuszower (1977) is geboren in Tel Aviv als zoon van Joodse Nederlanders. Hij is actief geweest in tal van joodse organisaties in Nederland. Geliefd en gehaat, is Gidi Markuszower een bekende bestuurder binnen Joods Nederland. Ook critici roemen zijn dossierkennis en doorzettingsvermogen.

Markuszower heeft op de Joodse basisschool Rosj Pina en de Joodse middelbare school Maimonides gezeten. Beide scholen zijn gevestigd in Buitenveldert. Gidi was jarenlang actief bij de Stichting Bij Leven en Welzijn, de organisatie die verantwoordelijk is voor de beveiliging van de joodse scholen, synagogen en andere joodse instellingen.

Als ondernemer is de heer Markuszower directeur van VAT-it, een internationale onderneming op het gebied van teruggave van b.t.w.

Sinds 23 maart 2017 is Gidi Markuszower lid van de Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Vrijheid (PVV). In 2015-2017 was hij lid van de Eerste Kamer.

In het verleden was hij adviseur van voormalig VVD-Tweede Kamerlid Anton van Schijndel. Als Tweede Kamerlid houdt de heer Markuszower zich vooral bezig met justitie en veiligheid.

Twitter: twitter.com/gidimarkuszower