Home Front Command helpt door virusbesmettingen getroffen Bedoeïenen steden Rahat en Ar’ara

Generaal-majoor Ori Gordin met de beide burgemeesters. Foto IDF woordvoerders unit

De bevelhebber van het Home Front Command, generaal-majoor Ori Gordin, vergezeld door andere hoge militairen van Home Front Command, bezochten de steden van Ar’ara en Rahat in de Negev.

Tijdens het bezoek presenteerden het hoofd van de gemeenteraad van Ar’ara en de burgemeester van Rahat de actuele gegevens over de verspreiding van het virus in hun steden en de hulp die ze nodig hebben om de besmettingsgraad te verlagen.

Het Home Front Command heeft de afgelopen maanden actief samengewerkt met de bedoeïenensector door informatie te verstrekken en patiënten te evacueren naar hotels voor isolatie en herstel.

Donderdag werden een aantal wijken wijken in de beide bedoeïenensteden gedeeltelijk afgesloten. De maatregel werd genomen vanwege het grote aantal besmettingen in de wijken en het hoge aantal zware ziektegevallen.

Commandant van het Home Front Command, generaal-majoor Ori Gordin beloofde de gemeenschap te helpen tot het probleem is opgelost “in samenwerking met de Israëlische politie, gezondheidsorganisaties en gemeenten.”

Hij riep de bevolking op zich te houden aan de voorschriften van het ministerie van gezondheid en zieken om gebruik te maken van de quarantainehotels.

“De belangrijkste inspanning om de verspreiding te verminderen, is om patiënten uit de gemeenschap naar de daarvoor aangewezen quarantainehotels te brengen. Het Home Front Command zal zoveel mogelijk assisteren en ondersteunen.״

Advertentie (4)