Internationale Zoomdienst voor Tisja be’Av met Amsterdams tintje

Op donderdag 30 juli vindt een internationale Zoomdienst plaats, ter gelegenheid van de Joodse rouwdag Tisha be’Av. Deze wordt georganiseerd door het Amsterdamse Bendigamos in samenwerking met het American Sephardi Institute en wordt geleid door zeven Rabbijnen en voorzangers uit Amsterdam, Londen, Parijs en Jeruzalem.

Deze dienst zal volgens de speciale Spaans-Portugese Ritus gaan, de eeuwenoude traditie die bekend staat om zijn ingetogenheid en authenticiteit. De dienst begint om 10 uur Nederlandse tijd en is gratis te volgen via Zoom.

Tisha be’Av is de jaarlijkse vastendag en rouwdag waarop met name de vernietiging van onze twee Tempels in Jeruzalem wordt herdacht. Het begint al op woensdagavond. Vijfentwintig uur lang eet en drinkt men niet en onthoudt zich van wassen, zalven, leren schoenen en fysiek contact. De dienst in de synagoge bestaat grotendeels uit het voordragen van klaagliederen.

Deze Zoomdienst is een vervolg op de internationale ‘Azharot’-dienst van de Spaans-Portugese gemeente die bijna duizend live-deelnemers trok. Deze is hier nog terug te zien:

Advertentie (4)