Landelijke lockdown in Israël nog steeds mogelijk

Professor Hezi Levi, directeur-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid. Screenshot I24 news

Naar aanleiding aanhoudend hoge aantallen dagelijkse besmettingen en voortdurende stijging van mensen die aan het coronavirus in Israël overlijden, blijft een landelijke lockdown tot een reële mogelijkheid behoren.

De directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid, professor Hezi Levi, waarschuwde woensdag dat er goede reden is om bezorgd te zijn over de hoge dagelijkse nieuwe besmettingsgevallen in het land. Een landelijke lockdown staat volgens Levi nog steeds op de agenda.

“Het aantal nieuwe dagelijkse besmettingen schommelt rond de 2000 gevallen per dag”, vertelde prof. Levi aan de Israëlische publieke radiozender Reshet Bet.

“De enige oplossing die nu nog het verminderen van de toename in aantal besmettingen mogelijk maakt, zijn lockdowns. Maar eigenlijk we willen dat niet, in plaats daarvan hopen we dat de bevolking een levensstijl gaat leiden die bijeenkomsten en besmettingen voorkomt.”

De werkeloosheid in Israël staat op 21,5%. Ruim 870.000 mensen hebben geen baan, ongeveer 568.000 van hen zijn op onbetaald verlof gestuurd.

Sinds mei heeft de arbeidsdienst 431.793 gevallen geregistreerd van mensen die weer aan het werk zijn gegaan, terwijl tegelijkertijd 211.130 nieuwe werkzoekenden zijn bijgekomen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!