Netanyahu schoffeert opnieuw openbare aanklager Mandelblit

Premier Netanyahu. Foto GPO

Premier Netanyahu beschuldigde procureur-generaal Avichai Mandelblit dinsdag ervan de bedreigingen tegen hem en zijn familie te negeren. Ondanks het feit dat hij weet dat de binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet voor zijn veiligheid en die van zijn familie verantwoordelijk is.

In een brief aan Mandelblit en gepubliceerd op het Twitter en het Telegram-kanaal van de premier, schreef Netanyahu: “Dat er nul actie van uw kant is genomen in het licht van oproepen om mij en mijn familie te vermoorden en bedreiging van verkrachting tegen mijn vrouw. Dit komt komt neer op niets minder dan schandalig toestaan ​​dat ons bloed mag worden vergoten.”

Te midden van groeiende publieke protesten tegen zijn bewind, heeft de premier herhaaldelijk beweerd dat de procureur-generaal niet genoeg doet om de bedreigingen tegen hem aan te pakken.

In een reactie was Mandelblit duidelijk tegen de premier: “Er is geen basis voor uw bewering dat we klachten over u of een van uw familieleden negeren.”

Mandelblit merkte op dat de afgelopen maanden 29 onderzoeken waren geopend naar aanleiding van dergelijke bedreigingen en dat nog eens 10 gevallen van mogelijke opruiing werden onderzocht. Hij voegde eraan toe dat hij onlangs de veiligheid van de premier had besproken met de hoofden van de politie en de Shin Bet veiligheidsdienst om ervoor te zorgen dat alle bedreigingen op de juiste manier werden aangepakt.

Sinds dat Mandelblit Netanyahu heeft aangeklaagd voor fraude, omkoping en misbruik van vertrouwen, heeft Netanyahu de door hemzelf benoemde openbare aanklager regelmatig van van alles en nog wat beschuldigt en zelfs geprobeerd hem te laten aftreden.

Channel 13 meldde dinsdag dat Netanyahu en Mandelblit elkaar sinds maart maar 1 keer hebben ontmoet.

Leider van de oppositie in de Knesset, Yair Lapid, veroordeelde de brief en noemde het een “berekende aanval” tegen Mandelblit, bedoeld om “het publieke debat af te leiden van het feit dat hij, Netanyahu, jammerlijk heeft gefaald in het managen van de economie te midden van de viruspandemie.”

Het medefractielid van de oppositievoorzitter, Moshe Ya’aalon, beschuldigde Netanyahu van “opruiing” tegen Mandelblit.

“Uw truc is transparant: u weet dat de Shin Bet verantwoordelijk is voor uw veiligheid en als er een klein vermoeden is dat u wordt bedreigd, worden alle noodzakelijke stappen genomen. Niemand is beter beschermd in Israël dan u, ”tweette Ya’alon.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)