Lockheed Martin tekent overeenkomst met Israël

Ter illustratie. Foto Lockheed Martin

De Amerikaanse gigant, Lockheed Martin, heeft met het Israëlische ministerie van Economische zaken een nieuwe Industrial Cooperation Agreement (ICA) ondertekend in Tel-Aviv.

De ceremonie werd geleid door de Israëlische minister van Economische Zaken, Amir Peretz, en werd bijgewoond door Chief Executive van Lockheed Martin Israel, Joshua (Shiki) Shani, directeur-generaal van het ministerie van Economische Zaken, David Leffler en hoofd van buitenlandse investeringen en industrie Samenwerkingsautoriteit (ICA), Ziva Eger.

Lockheed Martin heeft al langere tijd economische relaties met de staat Israël. Tot op heden heeft Lockheed Martin meer dan 4,3 miljard dollar geïnvesteerd in de Israëlische defensie- en ruimtevaartindustrie.

Met deze nieuwe ICA wil Lockheed Martin het netwerk van getalenteerde Israëlische bedrijven uitbreiden door verhoogde investeringen in de kritische Lucht- en Ruimtevaart en Defensie sectoren

Het industrieel partnerschap tussen Lockheed Martin en Israëlisch de industrie heeft een aanzienlijke positieve invloed gehad op het BBP van de Israëlische staat door meer bedrijven die duizenden banen hebben gecreëerd.

Lockheed Martin kijkt ernaar uit om deze partnerschappen in de toekomst met Israël uit te breiden en blijft investeren in bijscholing van de volgende generatie hooggeschoolde Israëlische arbeidskrachten door verschillende Science, Technology, Engineering en Math (STEM) initiatieven.

Israëls minister van Economische Zaken noemde het opnieuw ondertekenen van de ICA overeenkomst ‘een vertrouwen in Israëls innovatieve technologieën’. En noemde het in deze coronavirus tijd een belangrijke ‘groeimachine’.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)