Grote Synagoge van Jeruzalem blijft tijdens de Joodse feestdagen dicht

Interieur Grote Synagoge. Screenshot YouTube

Voor het eerst sinds 1958 blijft de Grote Synagoge tijdens de belangrijkste Joodse feestdagen van het jaar gesloten, aldus een bericht op twitter van journalist Sivan Rahav Meir. De reden is het toenemende aantal coronabesmettingen.

Hoewel er veel overwegingen zijn om te neigen naar opening voor de Hoge Heilige Dagen, “in een of andere vorm, was de belangrijkste overweging de persoonlijke veiligheid van jullie allemaal,” aldus luidt de verklaring van de synagoge.

“De doorslaggevende factor in deze overweging is het gebrek aan informatie en de verwarring en debat tussen experts en de constante veranderingen in de regelgeving”, voegde de synagoge eraan toe.

“De Grote Synagoge is niet zoals andere plaatsen van aanbidding. Het is een groot gebouw, vereist gezondheidscontroles aan de deur en verplicht zich ertoe de toegang te verbieden van gelovigen die zich niet van tevoren hebben aangemeld en, uiteraard, om de aantallen bezoekers binnen de geldende regels te houden.

“Zelfs als we ons aan deze regels houden, is er nog steeds een risico. Die ene persoon maakt een fout, en is positief op het virus maar wist het niet, de een kan een ander infecteren. De Grote Synagoge vraagt ​​om voorkom dat dit risico ieder van u treft.”

“We zullen allemaal bidden voor een beter jaar, en als God het wil, zullen we binnenkort in de Grote Synagoge bidden ‘met een massa mensen met de glorie van de Koning’ gezond en wel”, voegde de synagoge eraan toe.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!