Zangers uit Israël en de VAE scoren een YouTube hit met “Ahlan Bik” (video)

Elkana Marziano (r) en Walid Aljasim. Screenshot YouTube

De normalisering van de banden tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten heeft de eerste muzikale samenwerking opgeleverd met de Arabische song “Ahlan Bik” of “Welkom”.

Het door de Israëlische Elkana Marziano en de uit de Emiraten afkomstige Walid Aljasim gezongen nummer is sinds 30 september al meer dan 1,2 miljoen keer op YouTube bekeken.

Marziano, 28, is een voormalig winnaar van de Israëlische versie van The Voice, een tv-show voor zangwedstrijden, spreekt Arabische en is beïnvloed door de Mizrahi-cultuur van Joden uit de Arabische wereld.

Aan AFP vertelde hij dat hij en Aljasim hadden samengewerkt via de Zoom-videoconferentieservice, waarbij sommige delen van het lied waren opgenomen in Dubai en andere in Israël.

Het nummer is geschreven door Doron Medalie, die ook “Toy” van Netta Barzilai schreef, dat in 2018 het Eurovisiesongfestival voor Israël won.

Het refrein – “Ik hoor je vriend ver weg, ver weg” – wordt herhaald in het Arabisch, Hebreeuws en Engels, terwijl de actie van de muziekvideo draait om Marziano die met vrienden in Israël danst en Aljasim in Dubai.

Hij zei dat het een “persoonlijke overwinning” was om te zien hoe jonge Israëliërs en Emirati’s online interacties hebben op zijn YouTube-pagina, en voegde eraan toe dat hij van plan is een liveconcert met Aljasim te geven wanneer de coronavirus pandemie is beëindigd.

“Ik ben erg ontroerd door het idee om dit en andere nummers op hetzelfde podium te zingen met Aljasim ,” vertelde Marziano aan AFP.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)