Arieli Capital uit Israël gaat maritiem innovatiecentrum opzetten in China

Ter illustratie. Screenshot YouTube

De Israëlische holding en investeringsmaatschappij Arieli Capital heeft een overeenkomst getekend voor een strategische samenwerking om een ​​technologie-innovatiecentrum gericht op maritieme technologieën en scheepvaart op te zetten in de zuidelijke stad Sanya in China.

Het innovatiecentrum zal deel uitmaken van een initiatief om een ​​wetenschaps- en technologiezone op te zetten in Sanya, met een investering van 3,5 miljard yuan (445 miljoen euro) door China Merchants Group, een multinationaal staatsbedrijf dat vrachtvervoer, professionele logistiek, havenvervoer, onroerend goed, financiële diensten en verzekeringen aanbiedt.

De overeenkomst voor het innovatiecentrum werd ondertekend door Arieli met Yazhou Bay Science and Technology City Administration en de China Merchants Group, de innovatie- en technologie-eenheid van de stad.

Als onderdeel van het akkoord zal Arieli Capital het innovatiecentrum leiden en deel uitmaken van het internationale oceaantechnologie-ecosysteem dat China Merchants in de stad wil ontwikkelen.

Een deel van de reikwijdte van Arieli zal zijn om het nieuwe centrum in Sanya te verbinden met de innovatiecentra die Arieli in Israël en de rest van de wereld runt, aldus de verklaring. Deze verbinding biedt de mogelijkheid om Israëlische bedrijven en startups directe toegang te bieden tot Chinese partners, “waaronder enkele van de grootste industriële en investeringsorganisaties in de oceaanindustrie – rederijen, toerisme, landbouw, universiteiten, onderzoeksinstellingen, industriële merken”.

Volgens een Credit Suisse 2020-rapport wordt de marktomvang van de oceaan- en maritieme industrie geschat op € 2,5 miljard per jaar, of 5% van het wereldwijde bbp, zei Or Haviv, een partner en internationale innovatiemanager bij Arieli Capital, in de verklaring.

“Het is een bedrijfstak die wereldwijd meer dan 200 miljoen banen oplevert. Het doel van de samenwerking zoals wij die zien, is dat Israël verbinding maakt met het innovatiecentrum in China en een belangrijke rol speelt in deze belangrijke industrie van Ocean Tech,” aldus Or Haviv.

Het eerste gebouw van het innovatiecentrum is al bezig met de opening van de meer dan 10.000 vierkante meter aan werkplekken, laboratoria en zakencentra, aldus de verklaring. De tweede fase omvat de omvorming van het innovatiecentrum tot een centrum voor maritieme industrie en onderzoek, wat zal leiden tot de ontwikkeling van meer dan 430.000 vierkante meter bestemd voor residentiële en commerciële gebieden, laboratoria en zakencentra voor onderzoekers en bedrijven van over de hele wereld.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)