Delegatie van 200 Israëlische ondernemers, wetenschappers, zakenmensen naar de VAE

Gitex 2019. Screenshot YouTube

Onder leiding van de Israëlische Bank Hapoalim Ltd. en het Israel Export Institute zal in december een grote Israëlische delegatie naar de VAE afreizen. Ongeveer 200 Israëlische ondernemers, wetenschappers en zakenmensen, zullen gedurende vier dagen ontmoetingen hebben met lokale investeerders, financiële en overheidsinstellingen en technologiebedrijven.

De deelnemers zullen ook een Israel Day-evenement bijwonen als onderdeel van het GITEX Technology Week evenement dat tussen 6 en 10 december plaatsvindt in het Dubai Trade Centre, waar de Israëlische vertegenwoordigers bijeenkomsten zullen houden met hun tegenhangers uit de Emiraten

Bij Gitex staan ​​ongeveer 4500 bedrijven ingeschreven en worden er meer dan 100.000 bezoekers verwacht uit 140 landen. Volgens de website zullen er ook meer dan 750 startups aanwezig zijn.

Bank Hapoalim en het Export Institute roepen bedrijven op om zich bij de delegatie aan te sluiten, die zich zal concentreren op vier hoofdthema’s die van belang zijn in de VAE: financiële technologieën, inclusief startups in betalingstechnologie, verzekerings-technologieën, hightechbedrijven, academische onderzoeksinstellingen, cyberbeveiliging en investeringsfondsen, gezondheidszorg en medtech, en voedselzekerheid, waaronder voedsel en landbouw, water- en energietechnologieën.

De Israëlische banken Leumi Le-Israel en Hapoalim, twee van de grootste banken van Israël, hebben al zakelijke delegaties naar de VAE geleid. Hapoalim zei in september dat het een overeenkomst had getekend met de grootste bank in Dubai, de Nationale Bank van Dubai. Leumi ondertekende ook in september samenwerkingsovereenkomsten met First Abu Dhabi Bank (FAB) en de Emirates NBD van Dubai.

Het Israëlische Ministerie van Economische Zaken heeft geschat dat de normalisering van de banden tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten Israël honderden miljoenen dollars per jaar zou kunnen opleveren in handel en investeringen. Volgens cijfers van het ministerie, gebaseerd op verschillende scenario’s, zou de export naar de VAE, die momenteel ongeveer 300.000 dollar per jaar bedraagt, kunnen oplopen tot een 300 tot 500 miljoen dollar per jaar.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)