‘100 jaar JNF loterij!’

Precies 100 jaar geleden, in 1920, organiseerde het Joods Nationaal Fonds de allereerste JNF loterij. In dit 100ste jaar gaat de opbrengst van de loterij naar een bijzonder project. In 1996 is namelijk in Lod een van de mooiste en grootste mozaïekvloeren ooit gevonden, daterend uit de 3de eeuw van de gewone jaartelling. Dit mozaïek krijgt nu een permanent onderkomen in het nieuwe Archeologisch Mozaïek Museum in Lod.

Met de opbrengst van de loterij realiseert het JNF de aanleg van een stadspark naast dit museum. Met dit park zorgt het JNF voor een steuntje in de rug van de plaatselijke economie van Lod, dat extra hard door de corona crisis is getroffen. Het Stadspark wordt een prachtige plek voor bewoners én bezoekers om te genieten en ontspannen. 

Inmiddels zijn er al bijna 23.000 loten besteld, Maar het JNF heeft nog heel veel loten te vergeven.

Wilt u het de aanleg van het Stadpark steunen én kans maken op een gratis reis naar Israel? Ga naar www.jnf.nl/loterij en neem zelf deel of geef loten cadeau voor Sinterklaas, Chanoeka of Kerst

Dankzij de loterij heeft het JNF in de loop der jaren al veel projecten kunnen realiseren. Zoals de bouw van waterreservoirs voor hergebruik van afvalwater, de realisatie van speciale druppelirrigatie- en pompsystemen en de modelboerderij in Paran in de Arava woestijn. Prachtige projecten die bijdragen aan de totstandkoming van dat ene grote doel: Israel groen en leefbaar maken.

Doet u ook dit jaar weer mee aan de loterij?

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)