In zeldzame openheid toont de IDF foto’s en video van aanval op Iraanse doelen in Syrië

IDF soldaten tijdens het ruimen van de gevonden landmijnen. Foto IDF woordvoerders eenheid

Het gebeurt zelden dat de IDF dit doet maar woensdagavond gaf het leger beelden vrij van enkele van hun luchtaanvallen vóór zonsopgang woensdagochtend, op Iraanse en Syrische militaire locaties in het zuiden van Syrië, die kwamen als reactie nadat landmijnen aan de Israëlische kant van de grens met Syrië op de Golan waren gevonden.

In de video hieronder wordt de aanval op drie van de in totaal acht doelen getoond die woensdagochtend vroeg door het Israëlische leger werden aangevallen. Alhoewel de IDF de drie locaties niet heeft gespecificeerd, bleken het Syrische en Iraanse militaire posities aan de Syrische kant van de Golanhoogvlakte te zijn.

In de vrijgegeven beelden zijn de Israëlische raketten te zien op het moment dat ze de doelen raken die grote explosies veroorzaken.

Volgens de persverklaring van het leger waren het ‘pakhuizen, commandoposten en militaire complexen had gebombardeerd, evenals batterijen grond-luchtraketten’die werden gebombardeerd.

Foto IDF woordvoerders eenheid

Donderdagochtend heeft de IDF ook luchtfoto’s van voor en na de aanvallen vrijgegeven van twee locaties die werden gebombardeerd: een militair complex dat wordt gebruikt door de Quds Force elite eenheid van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde, en een commandocentrum van de 7e divisie van het Syrische leger, die volgens Israël op grote schaal samenwerkt met de Iraanse strijdkrachten in Syrië.

Foto IDF woordvoerders eenheid

Hoewel Syrische staatsmedia meldden dat drie Syrische soldaten zijn omgekomen bij de aanvallen, zei de in Engeland gevestigde pro-oppositie organisatie Syrian Observatory for Human Rights dat in totaal 10 mensen zijn omgekomen bij de Israëlische aanvallen, waarvan sommigen de Iraanse nationaliteit hadden. Een bevestiging daarvan kon niet worden verkregen.

Over het algemeen richt Israël zich bij zijn aanvallen niet opzettelijk op mensen, maar richt het zich op infrastructuur, aangezien is gebleken dat dit de kans op vergelding door Iran en zijn bondgenoten verkleint.

Ruimen van de landmijnen. Foto IDF woordvoerders eenheid

De IDF gaf ook foto’s vrij van het ruimen van de landmijnen en het zoeken naar mogelijk meer landmijnen in het gebied aan de Israëlische kant van de grens met Syrië.

Specialisten van de IDF tijdens het ruimen van de gevonden landmijnen. Foto IDF woordvoerders eenheid

Israël heeft in het verleden duidelijk gemaakt dat het de permanente Iraanse militaire aanwezigheid in Syrië als een onaanvaardbare dreiging ziet, die het met militaire maatregelen zal voorkomen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!