Israëlisch bedrijf GenCell voorziet ruimteschepen en onderzeeboten van schone energie

Foto GenCell

De Israëlische startup GenCell die in 2011 werd opgericht, maakt op brandstofcellen gebaseerde oplossingen om elektriciteit op te wekken en levert zijn producten aan elektriciteitsleveranciers, onder meer in Israël, de VS en Europa.

De producten van GenCell zijn gebaseerd op brandstofceltechnologie – een elektrochemisch proces dat plaatsvindt tussen twee gassen, waterstof en zuurstof, waardoor schone energie wordt opgewekt. Ruimteschepen en onderzeeërs gebruiken deze brandstofcelenergie omdat deze emissievrij is.

Het bedrijf zegt een manier te hebben ontwikkeld om deze cellen goedkoper te maken door het platina dat er doorgaans in wordt gebruikt te vervangen door een combinatie van nikkel en koolstof en door een nanotechnologieproces te gebruiken. De technologie kan ook waterstof genereren uit ammoniak, een veel voorkomende stof die wereldwijd gemakkelijk te vinden is. Dit maakt de generatoren van GenCell goedkoper in gebruik dan de alternatieve en meer vervuilende dieselgeneratoren, aldus het bedrijf.

Ondernemer Benny Landa is via Landa Ventures een strategische investeerder in het bedrijf. Paz Oil Company is ook een investeerder, die 80 werknemers in dienst heeft, waaronder energieprofessionals uit ruimte- en onderzeeërprogramma’s.

“We zijn van plan ons bijeengebrachte kapitaal te investeren om onze R & D-activiteiten te versnellen, geavanceerde productiemogelijkheden in Israël voor onze kerntechnologieën op te bouwen en onze activiteiten op internationale markten uit te breiden, met als doel om GenCell de komende jaren tot een ons vakgebied ”, zegt Rami Reshef, CEO en mede-oprichter van GenCell in een verklaring.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!