Israëlisch bedrijf vernietigt coronavirus met UV-licht

Screenshot Juganu video YouTube

Het Israëlische bedrijf Juganu met het hoofdkantoor gevestigd in Israël en kantoren in de VS, Mexico en Brazilië, heeft zijn nieuwe circadiane verlichtingssysteem gelanceerd dat is ontworpen om bacteriën en virussen te inactiveren. Volgens het bedrijf kan het product, genaamd J.Protect, oppervlakken desinfecteren en ziekteverwekkers deactiveren, waaronder SARS-CoV-2, het virus dat coronavirus veroorzaakt (Covid-19). Het kan in verschillende openbare ruimtes worden geïnstalleerd, zoals ziekenhuizen, scholen, kantoorruimtes en sportscholen, en is EPA-geregistreerd in 47 Amerikaanse staten.

J.Protect kan zonder extra bedrading of structurele wijzigingen worden geïnstalleerd en kan worden bediend via een mobiele app. Het heeft twee modi, ‘Allegro’ en ‘Presto’, die een combinatie gebruiken van hoogwaardig oppervlaktelicht gemengd met ultraviolet A (UV-A) en ultraviolet C (UV-C) licht om het uiterlijk van natuurlijk licht te weerspiegelen. licht in binnen locaties. Vervolgens mengt het verschillende kleuren over het zichtbare spectrum en UV-A tot inactieve virussen.

“Slimme verlichting wordt een van de grootste kansen voor fysieke ruimtes. We veranderen de lichten die eenvoudig ruimtes verlichten naar het desinfecteren en het beveiligen ervan, en we bevorderen het welzijn door natuurlijke lichtverschuivingen na te bootsen op basis van zonsopgang en zonsondergang ”, aldus Eran Ben-Shmuel, CEO en mede-oprichter van Juganu. “Met J.Protect hopen we het licht te zijn aan het einde van de tunnel van het coronavirus tijdperk,” voegt hij eraan toe.

Volgens Juganu heeft het strategische partnerschappen gesloten met Qualcomm, NCR Corporation en anderen om zijn J.Protect-oplossing te implementeren.

“Juganu’s revolutionaire technologie komt op een kritiek moment omdat wetenschappers onlangs hebben bevestigd dat het coronavirus tot 28 dagen kan overleven op oppervlakken”, voegde Ayal Shiran, General Partner bij Viola Growth toe.

“Bij Viola Growth geloven we dat J.Protect een stap voorwaarts vertegenwoordigt in de UV-lichttechnologie en een game-changer zal zijn bij het veilig terugwinnen van onze gedeelde ruimtes en het verzekeren van bedrijfscontinuïteit.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)