Ondanks verbod openen meer winkels hun deuren

Screenshot Channel 13

De muiterij onder eigenaren van individuele winkels, winkelketens en winkelcentra neemt toe, ondanks het verbod van de regering van premier Netanyahu wegens coronapandemie.

De muiterij komt voort uit een combinatie van protest van individuele winkeleigenaren en de uitspraak gisteren door Big Shopping Centers CEO Hay Galis, die winkeleigenaren opriep om hun winkelcentra in gebieden met lage infectiepercentages, de zogenaamde ‘groene gebieden’, te openen.

Onder de winkelketens die al zijn geopend, zijn Beitli (woninginrichting en -inrichting), Shilav (baby- en kinderspeelgoed), Steve Madden (schoenen en modeaccessoires), Factory 54 (modekleding) en Replay (modekleding).

Beitli CEO Avi Eitani schreef aan BIG: “We krijgen geen speciale steun van de regering, alle beloofde toezeggingen voor finaciële steun zijn niet nagekomen en we vechten ook tegen het gebrek aan logica en intimiderende maatregelen van de autoriteiten. Alle Beitli-vestigingen zijn al twee weken open met alle gevaar en risico op hoge boetes.”

Fitnessclubs zoals Holmes Place bestrijden ook het bevel tot sluiting van de regering. Advocaten van Yigal Arnon & Co. die Holmes Place vertegenwoordigen, schreven vandaag naar het ministerie van Volksgezondheid en andere ministeries en dreigden met gerechtelijke stappen en om schadevergoeding te eisen, als er niet onmiddellijk een plan wordt aangekondigd wanneer ze kunnen openen.

In Ramat Gan opende een modewinkel nadat hij op zijn gevel een bord had geplaatst met het woord ‘synagoge’ erop.

Synagogen mogen sinds zondag weer tot 20 personen binnen ontvangen. De winkelier kreeg de gebruikelijke boete van 5000 Shekel (€ 1250) maar bleef toch open.

De regering heeft laten weten dat de opening van winkels nog een week wordt uitgesteld en dat pas zondag een besluit wordt genomen of winkels open mogen en onder welke voorwaarden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)