Aleph Farms uit Israël wil buitenaards vlees produceren (video)

Aleph Farms ‘weergave van zijn toekomstige BioFarm-eenheden. Foto Aleph Farms

Als het aan de Israëlische start-up Aleph Farms ligt, die eind 2018 ‘ s werelds eerste slachtvrije biefstuk onthulde gegroeid uit dierlijke cellen, zal er vleesproductie in de ruimte gaan plaatsvinden.

Het Israëlische bedrijf heeft al geëxperimenteerd met vleesproductie in de ruimte en produceerde vorig jaar slachtvrije biefstuk in het internationale ruimtestation ISS. Het initiatief was een poging om te demonstreren dat duurzame voedselzekerheid op aarde en daarbuiten geboden kan worden door vlees te produceren ongeacht de beschikbaarheid van land en lokale watervoorraden.

Met de aankondiging van een nieuw programma aan genaamd Aleph Zero, wil Aelph Farms de voedselzekerheid verbeteren door overal vers kwaliteitsvlees te produceren, onafhankelijk van klimaatverandering en natuurlijke hulpbronnen. Het bedrijf wil nieuwe mogelijkheden introduceren voor het produceren van vers kwaliteitsvlees, zelfs in de zwaarste, meest afgelegen omgevingen, zoals de ruimte. Als dit lukt, kan het programma leiden tot buitenaardse voedselproductie, een van de belangrijkste belemmeringen voor langdurige ruimtemissies.

De startup zei tegen NoCamels dat het werkt aan strategische partnerschappen met technologiebedrijven en ruimtevaartagentschappen voor langdurige samenwerkingsovereenkomsten voor onderzoek en ontwikkeling “die de integratie van de innovaties van Aleph Farms in toonaangevende ruimtevaartprogramma’s zullen verzekeren.”

Dergelijke programma’s zullen de diepgewortelde knowhow van het bedrijf op het gebied van celbiologie, weefselengineering en voedingswetenschap benutten om BioFarms in buitenaardse omgevingen te vestigen, waardoor het bedrijf kan toepassen wat het in de ruimte heeft geleerd.

“De beperkingen die worden opgelegd door deep-space-exploratie dwingen ons om de efficiëntie van ons vleesproductieproces aan te scherpen tot veel hogere duurzaamheidsnormen”, legt Aleph Farms mede-oprichter en CEO Dr. Didier Toubia uit.

“Het programma ‘Aleph Zero’ weerspiegelt onze missie om lokaal heerlijk kwaliteitsvlees te produceren ongeacht waar mensen leven en consumeren, zelfs op de meest afgelegen plekken op aarde zoals de Sahara of Antarctica, zodat iedereen onvoorwaardelijk toegang heeft tot hoogwaardige voeding, altijd en overal, ”voegde Toubia eraan toe.

Toubia merkte op dat de naam van het programma, ‘Aleph Zero’, het wiskundige symbool vertegenwoordigt van het kleinste oneindige aantal en daarmee de visie van het bedrijf om vlees te produceren met bijna geen natuurlijke hulpbronnen.

Het bedrijf hoopt volgend jaar zijn eerste BioFarm te bouwen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)