Israëlisch bedrijf MediWound levert op ananas gebaseerde behandeling van brandwonden aan de VAE

In januari van dit jaar tekende MediWound een contract van $ 16,5 miljoen met het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid
MediWound’s team na ondertekening van de overeenkomst met GAG.  Foto: MediWound

Het Israëlische biofarmaceutische bedrijf MediWound Ltd. kondigde dinsdag de ondertekening aan van een overeenkomst met de Ghassan Aboud Group (GAG), een internationaal conglomeraat gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten. Mediwound krijgt het exclusieve recht om NexoBrid in de VAE op de markt te brengen voor de behandeling van ernstige brandwonden.

De distributieovereenkomst voor NexoBrid, een behandeling op basis van ananas-enzymen voor het verwijderen van dood weefsel van brandwonden, zal van start gaan nadat de wettelijke goedkeuring is verkregen, wat naar verwachting binnen een jaar zal plaatsvinden, aldus meldt Calcalist.

Foto NexoBrid

GAG heeft zijn hoofdkantoor in de Verenigde Arabische Emiraten en ontplooit ook bedrijfsactiviteiten in Australië, België, Jordanië en Turkije. GAG is al meer dan twee decennia actief in verschillende bedrijfssectoren, waaronder gezondheidszorg, horeca, onroerend goed, detailhandel, logistiek, handel, distributie en media.

In januari van dit jaar tekende MediWound een contract van 16,5 miljoen dollar met het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services (HHS) om NexoBrid te leveren.

In januari 2019 kondigde MediWound positieve top-line resultaten aan van de acute fase van de cruciale fase 3 Amerikaanse klinische studie (DETECT) van NexoBrid bij volwassen patiënten met diepe gedeeltelijke en volledige thermische brandwonden tot 30% van het totale lichaamsoppervlak.

Het tweede product van MediWound, EscharEx, is een actueel biologisch kandidaat-geneesmiddel voor het debridement van chronische en andere moeilijk te genezen wonden met behulp van dezelfde proteolytische enzymtechnologie als NexoBrid.

In twee fase 2-onderzoeken heeft EscharEx de veiligheid en werkzaamheid aangetoond bij het debrideren van verschillende chronische en andere moeilijk te genezen wonden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)