Israëliërs staan in de rij om te worden gevaccineerd

Het zijn niet alleen de ziekenfondsen waar men kan worden gevaccineerd, ook de ziekenhuizen nemen nu deel aan de inentingsoperatie
Ter illustratie. Screenshot YouTube

Israëliërs staan in de rij om te worden gevaccineerd. Alleen al op zondag zijn er ruim 100.000 mensen ingeënt. De Maccabi gezondheidsorganisatie zei dat voor ongeveer 190.000 van haar leden afspraken zijn gemaakt voor vaccinatie.

Premier Netanyahu had eerder op zaterdagavond meegedeeld dat het streven is om 150.000 mensen per dag in te enten, waardoor er volgens hem tegen eind februari sprake zal zijn dat 2,25 miljoen mensen bescherming hebben tegen het coronavirus. Een terugkeer naar normaal is dan mogelijk.

Netanyahu zei dat wanneer de eerste fase van vaccinaties van mensen in de hoge risico groep is voltooid, “we binnen 30 dagen uit de pandemie kunnen komen, de economie kunnen openen en dingen kunnen doen die geen enkel ander land kan doen.”

Vanaf dinsdag zullen er door het hele land 230 plekken zijn waar mensen zich kunnen laten vaccineren.

Het zijn niet alleen de ziekenfondsen waar men kan worden gevaccineerd, ook de ziekenhuizen nemen nu deel aan de inentingsoperatie.

Zo maakte het Ichilov-ziekenhuis in Tel Aviv bekend dat 60-plussers vanaf zondag afspraken kunnen maken om te worden ingeënt. “Het ziekenhuis kan duizenden mensen per dag vaccineren”, zei Ichilovs directeur, prof. Ronni Gamzu.

Sheba Medical Center in Tel Hashomer kondigde aan dat het een inentingscentrum heeft geopend dat 24 uur per dag opereert voor speciale populaties.

Zo kunnen Holocaust overlevenden, kankerpatiënten, mensen met bloedaandoeningen en patiënten uit revalidatiecentra zonder afspraak bij het ziekenhuis langskomen om te worden gevaccineerd.

Ook het Home Front Command van het Israëlische leger, heeft een aantal inentingsstations geopend, voornamelijk op plekken die verder verwijderd zijn van de bestaande inentingsstations.

Tegen het einde van volgende week zullen ook alle 160.000 mensen die in verpleeghuizen verblijven zijn ingeënt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!