Het geheime laboratorium dat speciale robots ontwikkeld voor het leger (video)

Een robot hond | Foto: N12

Nu deze dagen bekend werd dat de stafchef luitenant-kolonel Aviv Kochavi vasthoudt aan een scherp en dodelijk leger en de vijand zich vaak ondergronds verstopt in te midden van een burgerbevolking, is er ergens in Galilea een geheim laboratorium dat technologie en kunstmatige intelligentie combineert, aldus een IDF persbericht.

Alles wat je in sciencefictionfilms hebt gezien en je je maar zou kunnen voorstellen, wordt daar werkelijkheid – op weg naar het slagveld van de toekomst. Kleine apparaten worden voor het eerst autonome eenheden en bedenken zelf hoe ze de hun opgedragen taak kunnen oplossen.

Een van die indrukwekkende ontwikkelingen die door het laboratorium van het defensiebedrijf Rafael worden geproduceerd, is een robotslang die het echte reptiel nabootst en niet minder dodelijk is. Het vermogen van de “slang” is om als een cobraslang zijn kop op te tillen, desnoods te bijten of zelfs een gewenst inlichtingenbeeld te geven.

De slangrobot die kan toeslaan | Foto: N12

“De slang is zo gebouwd dat als je hem ergens snijdt, behalve de kop, hij kan blijven werken, net als een echte slang. De soldaten en de slang werken samen en doen gezamenlijk werk.”

De robots die in het geheime laboratorium worden geproduceerd, worden niet alleen voor militaire doeleinden gebruikt, maar zijn ook voor civiel gebruik – van het opsporen van radioactieve lekken tot het redden van vastzittende mensen onder het puin om mensenlevens te redden. Veel van de robots kunnen zelfstandig vliegen en zijn getest in de terreurtunnels die vanuit Gaza of Libanon zijn gegraven.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)