IDF start vaccinatie militairen

Het ministerie van Volksgezondheid heeft 50.000 doses van het Pfizer-vaccin aan de IDF toegewezen, genoeg om 25.000 militairen te vaccineren.
Medisch personeel van IDF op de IDF coronavirus afdeling in het Rambam Medical Center in Haifa in Haifa. Foto van de Israel Defense Forces

Het Israëlische leger is vandaag begonnen met het inenten van militairen en heeft als doel om tegen het einde van de week 6000 militairen te hebben ingeënt, volgens de militaire woordvoerder in een persbericht.

IDF-woordvoerder Hidai Zilberman zei dat terwijl de vaccinatie-inspanning van het leger vandaag is begonnen, de operatie over een paar weken wordt uitgebreid wanneer grotere aantallen vaccins beschikbaar komen.

Momenteel heeft het ministerie van Volksgezondheid 50.000 doses van het Pfizer-vaccin aan de IDF toegewezen, genoeg voor 25.000 mensen, aangezien elke volledige vaccinatiekuur twee injecties vereist.

Volgens Zilberman zal de eerste focus van het leger liggen op het vaccineren van zijn medisch personeel dat actief deelneemt aan de respons tegen de coronapandemie en soldaten met gezondheidsproblemen, gevolgd door topofficieren in het opperbevel van de IDF en bepaalde eenheden die het vaccin nodig hebben om volledige gevechtsgereedheid te behouden, zoals bijvoorbeeld onderzeeërbemanningen waar sociale afstand aan boord onmogelijk is.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)