In Israël zijn zondag bijna 100.000 mensen ingeënt tegen het coronavirus

Israël heeft zich ten doel gesteld om 150.000 mensen per dag te vaccineren, een doel wat waarschijnlijk volgende week behaalt zal worden.

Het Israëlische ministerie van Volksgezindheid deelde maandagochtend in een persbericht mee dat er op zondag 98.916 mensen tegen het coronavirus zijn ingeënt, een nieuw dag record.

Minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein prees in een verklaring niet alleen de verschillende autoriteiten en zorgverleners voor hun werk bij het snel toedienen van het vaccin, maar prees ook het publiek voor het enthousiasme om zich te laten vaccineren.

Volgens de door de University of Oxford beheerde Our World in Data staat Israël momenteel op de eerste plaats in de wereld wat betreft vaccinaties per hoofd van de bevolking, iets hoger dan Bahrein en aanzienlijk hoger dan andere landen.

Israël heeft zich ten doel gesteld om 150.000 mensen per dag te vaccineren, een doel wat waarschijnlijk volgende week behaalt zal worden.

In het zelfde persbericht melde ministerie van Volksgezondheid dat op zondag nog eens 3498 nieuwe coronabesmettingen waren vastgesteld en tot nu 784 op maandag, waarmee het aantal actieve besmettingen oploopt tot 35.591. Het dodental steeg met 6 tot 3226 en het aantal ernstig zieken bedraagt 590.

Het het percentage dat positief test op het virus bedroeg 4,9%, wat het hoogste percentage sinds half oktober is.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!