‘Samenwerking tussen Israël en de VAE op gebied van AI onmiskenbare behoefte’ zegt VAE minister

Start-Up Nation Central CEO Eugene Kandel, links, en Omar bin Sultan Al Olama, staatssecretaris voor kunstmatige intelligentie van de Verenigde Arabische Emiraten in een virtueel gesprek op 2 december 2020. Screenshot

Omar bin Sultan Al Olama, minister voor kunstmatige intelligentie van de Verenigde Arabische Emiraten, noemde de samenwerking tussen Israël en de VAE op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) in een recent interview een “onmiskenbare behoefte”.

Het virtuele interview, met Eugene Kandel, CEO van Start-Up Nation Central, vond vorige week plaats tijdens de Industry 4.0 Global Leaders Summit 2020, een virtueel interactief evenement georganiseerd door Start-Up Nation Central en Grove Ventures dat Israëlische startups, marktleiders, samenbracht. experts en multinationale ondernemingen om samen te werken en de digitalisering van de productie te bespreken.

Al Olama was de eerste politicus ter wereld die in 2017 titel van minister van kunstmatige intelligentie kreeg en is van mening dat de titel van AI-minister binnen de komende 15 jaar net zo gewoon zal worden als minister van energie of minister van communicatie.

Hij voegde eraan toe dat – hoewel innovatief – zijn Israël en de VAE kleine economieën en zullen ze het moeilijk vinden om wereldwijd te concurreren.

“De enige manier waarop we daadwerkelijk aan tafel kunnen zitten en ervoor kunnen zorgen dat we vooruit kunnen gaan of een mandaat krijgen, is door samen te werken”, zei Al Olama. “Dus om de Emirati-visie op AI te krijgen – om de Israëlische kijk op AI te krijgen – moeten we nauw samenwerken om ervoor te zorgen dat de grotere spelers dat echt serieus nemen.”

Start-Up Nation Central is een non-profitorganisatie die zich toelegt op het versterken van het innovatie-ecosysteem van Israël.

Al Olama zei dat hij gelooft dat samenwerkingspartijen kunnen leiden tot wereldwijde dominantie en grotere markten, waar bedrijven in de twee landen kunnen concurreren met wereldwijde giganten en zelf reuzen kunnen worden.

“Als je denkt aan AI die concurreert in Israël of AI concurreert in de VAE, als ze zich alleen op deze lokale markten richten, denk ik dat het allemaal een uitdaging wordt om op te schalen en continu te kunnen groeien en concurreren met de grote reuzen, ‘zei Al Olama.

Hij zei dat er sterke punten zijn in Israël waar de VAE van kan profiteren, en vice versa, en suggereerde dat de bevolkingsdiversiteit in de VAE Israëlische bedrijven zal dienen als een vruchtbare voedingsbodem voor het testen van hun technologieën, vergelijkbaar met een initiatief van de VAE. met India. 

Als onderdeel van de India-UAE Artificial Intelligence Bridge, een overeenkomst die in 2018 werd ondertekend tussen de landen met als doel de twee AI-economieën te laten groeien, werden Indiase technologieën in de VAE ingezet als een testbed, en hun impact werd bestudeerd en teruggebracht naar India. , Zei Al Olama.

Al Olama wees ook op het potentieel voor Israël en de VAE om samen gebruik te maken van gegevens. Hij voerde aan dat AI is gebouwd op de snelheid, verscheidenheid en hoeveelheid gegevens – waarbij de VAE “een van de beste markten” heeft als het gaat om een ​​grote hoeveelheid informatie vanwege een breed scala aan nationaliteiten, talrijke bestemmingen voor luchtvaartmaatschappijen uit de VAE en veel havens die worden geëxploiteerd door logistieke bedrijven uit de VAE.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)