Vliegveld gesloten; lockdown mogelijk met een week verlengd

Verlaten vliegveld. Screenshot YouTube

Sinds middernacht is Israëls enige verbinding met het buitenland, Ben Gurion Airport, gesloten voor alle inkomende vliegtuigen, m.u.v. humanitaire vluchten. Tegelijkertijd kondigde het ministerie van Volksgezondheid aan dat de huidige lockdown van Israël minstens met een week moet worden verlengd.

De sluiting van de luchthaven Ben Gurion Airport begon om middernacht en zal van kracht blijven tot zondag 31 januari.

Sharon Alroy-Preis, hoofd van de afdeling volksgezondheid bij het ministerie van Volksgezondheid, vertelde de Knesset commissie maandag dat de geplande sluiting van Ben Gurion Airport tot zondag 31 januari niet lang genoeg is.

“We zullen de sluiting met minstens een paar weken moeten verlengen om tijd te winnen voor de vaccinatiecampagne en te voorkomen dat er meer virusmutaties het land binnenkomen,” zei Alroy-Preis.

Het ministerie van Volksgezondheid zei maandagavond dat het aanhoudend hoge besmettingspercentage de reden is dat de huidige lockdown die op 31 januari afloopt, met minstens een week moet worden verlengd.

Deze nieuwe aanbeveling kwam nadat Israël het hoogste dagelijkse dodental registreerde sinds het begin van de pandemie.

Het ministerie van Volksgezondheid zei maandagavond dat 68 mensen zijn overleden aan COVID-19 in de afgelopen 24 uur, met een totaal dodental van 4.478. Sinds het begin van januari zijn inmiddels meer dan 1000 mensen aan het coronavirus overleden.

Ook het aantal mensen dat positief op het virus test blijft met 9,3% hoog. Duidelijk wordt dat de Britse mutatie zorgt voor veel nieuwe besmettingen, de helft van alle nieuwe coronapatiënten is besmet met deze variant.

Op maandagavond werd gemeld dat er nu 71.333 actieve coronapatiënten zijn waarvan er 1.174 in een ernstige toestand verkeren, waarvan 420 in kritieke toestand en 325 patiënten zijn aangesloten op beademingsapparatuur.

Israëls coronavirus tsaar, professor Nachman Ash heeft op maandag al laten weten dat de huidige lockdown niet de laatste zal zijn, dit in tegenstelling tot wat premier Netanyahu eerder had gezegd, namelijk dat de bevolking na deze lockdown vanaf eind februari haar normale leven kan oppakken.

Inmiddels zijn er zevenentwintig gevallen van de Zuid-Afrikaanse coronamutatie in het land gevonden, naast vier gevallen van een Californische mutatie. Gezondheidsexperts vrezen dat de varianten resistent kunnen blijken te zijn tegen de vaccins.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)