Maccabi ziekenfonds: ‘slechts 20 mensen besmet met corona na tweede vaccinatie’

Ter illustratie. Screenshot Pfizer

Goed nieuws, uit vroege gegevens van het Maccabi ziekenfonds blijkt dat van de 128.600 mensen die hun tweede vaccinatie hebben gekregen, slechts 20 van hen in de dagen daarna de diagnose kregen dat ze besmet met het coronavirus waren, minder dan 0,01%.

Maccabi benadrukt dat dit slechts zeer voorlopige gegevens zijn, maar niettemin zijn het zeer bemoedigende gegevens, wordt erbij gezegd.

Maccabi meldt dat de meeste van de 20 mensen die toch blijken te zijn geïnfecteerd, ondanks het feit dat ze twee doses van het Pfizer vaccin hebben gekregen, ouder zijn dan 55.

De helft van hen heeft onderliggende aandoeningen en de andere helft heeft er geen, maar ze hebben allemaal milde symptomen zoals hoofdpijn, hoesten, zwakte en vermoeidheid.

Niemand van deze 20 mensen is in het ziekenhuis opgenomen, of hadden een temperatuur van meer dan 38,5 ° C.

Maccabi blijft de situatie volgen en blijft de bevindingen rapporteren aan het ministerie van Volksgezondheid. Volgens Pfizer was het vaccin voor 95% effectief in het onderzoek, 28 dagen nadat de 43.000 deelnemers aan het onderzoek hun tweede dosis hadden gekregen.

Maccabi heeft tot dusver 710.000 mensen ingeënt, waaronder 277.400 mensen die hun tweede vaccinatie hebben gekregen.

Volgens het Israëlische ministerie van Volksgezondheid zijn 2,64 miljoen mensen in Israël ingeënt tegen Covid-19, waaronder 1,2 miljoen mensen die hun tweede dosis hebben gekregen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!