Slimme Israëlische verpleeghuisoplossing remt de verspreiding van Covid-19

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Een slimme technologie voor verpleeghuizen van het Israëlische bedrijf Pangea IT integreert thermische beeldvorming, video-analyse, machine learning en biometrische toegangscontrole om de gezondheid, en veiligheid van bewoners en personeel te beschermen meldt ISRAEL2c.

Pangaea, gespecialiseerd in digitale identiteits-, beveiligings- en e-betalingsoplossingen voor overheden en bedrijven, lanceerde de nieuwe multisensorische oplossing op een moment dat Covid-19 een zware tol eist in woonvoorzieningen voor ouderen.

Het geïntegreerde systeem kan een grote verscheidenheid aan scenario’s aan – van het opsporen van contacten die Covid-19-infecties kunnen verspreiden en het voorkomen van ongeoorloofde toegang tot de huizen, het detecteren van vallen of geweld tegen de bewoners en het verstrekken van realtime informatie aan familieleden, tot het helpen verstrekken snelle, persoonlijke en hoogwaardige service voor elke bewoner.

“De pandemie heeft de aandacht gevestigd op de behoeften van verpleeghuizen waar monitoring van cruciaal belang is om bewoners te beschermen en snelle contactopsporing mogelijk te maken om verspreiding van het virus te voorkomen”, aldus Assaf Kaminer, executive VP bij het in Herzliya gevestigde Pangea tegen ISRAEL21C.

Hij voegt eraan toe dat monitoring al vóór de pandemie belangrijk was en nu cruciaal is geworden voor verpleeghuizen en voorzieningen voor begeleid wonen.

Een pilot van het monitoringsysteem van Pangaea is begonnen in een Israëlisch verpleeghuis met 200 bedden. Op basis van de resultaten van die proef wil het bedrijf zich concentreren op markten in Noord-Amerika en Europa.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)