Israëlische hotels presenteren zich als ‘bed- en breakfast’ nu die wel open mogen

Herbert Samuel Ocean Hotel Herzliya. Foto Narkash groep

Aangezien ‘Zimmers’, zoals de Israëlische versie van B & B wordt genoemd, wel gasten mogen ontvangen voor een verblijf, komen verscheidene hotelketens in het land met de mededeling dat zij geen hotel service meer verlenen maar B & B zijn, dat wil zeggen, alle openbare voorzieningen zijn gesloten en het ontbijt wordt in de kamer geserveerd aldus berichten in de Israëlische media.

Met andere woorden, hotels geven hun faciliteiten op, zoals een eetzaal, zwembad, fitnessclub, spa en geen activiteitenclub voor kinderen en geven er de voorkeur aan om te openen in een B & B formaat met alleen accommodatie en maaltijden in de kamers.

Het is de nieuwste oplossing van de hotelketens om in ieder geval enige vorm van inkomsten te creëren. Nadat hotels aan het begin van de eerste lockdown in Israël hun deuren moesten sluiten, kwamen verscheidene hotels met de oplossing om kamers voor een maand of langer te verhuren zonder verder enige vorm service.

Dit idee sloeg aan, voornamelijk bij jongeren die de hoge huur voor een appartement in Tel Aviv niet meer konden opbrengen en voor een fractie van wat ze aan huur betaalden, een kamer in een van de hotels aan de boulevard van Tel Aviv konden huren.

Nu is dus het plan om als B & B te gaan functioneren. Een voorbeeld is de Isrotel-keten, die aankondigde aanstaande donderdag een aantal van haar hotels te openen in een B&B-formaat. Toonaangevende ketens zoals Fattal, Brown en de Nakash Group hebben het idee omarmd en zullen de komende dagen hun hotels ook in een vergelijkbaar formaat openen.

Afhankelijk van de periode, midweek of weekend, is het al mogelijk om vanaf NIS 650 (€165) per nacht een kamer te boeken in het 5 sterren Herbert Samuel Ocean hotel aan het strand in Herzeliya.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)