Door het MDA zijn 4,1 miljoen mensen op het coronavirus getest

Mobiele MDA test en vaccinatie unit . Foto MDA

De Israëlische nationale medische hulpdienst Magen David Adom (MDA) heeft bekend gemaakt dat het tot nu toe in Israël meer dan 4.100.000 mensen heeft getest op het coronavirus.

Deze enorme hoeveelheid testen werden afgenomen op verschillende locaties in Israël. In privéwoningen, klinieken, ziekenhuizen, onderwijsinstellingen en verpleeghuizen als onderdeel van het MDA-project “Beschermende vaders en moeders”.

De drive om mensen te testen werd uitgevoerd door MDA-EMT’s en paramedici, in samenwerking met de verschillende zorgverleners in Israël, die vorige week ongeveer 42.500 Israëliërs testte. 

MDA heeft ook meegewerkt aan het testen van reizigers die terugkeren naar Israël, met speciale stands op Ben Gurion Airport. Evenzo heeft MDA ongeveer 3.000 serologische tests gedaan en ervoor gezorgd dat bevestigde coronaviruspatiënten zo snel mogelijk ziekenhuizen bereikten. 

De organisatie heeft ook een half miljoen vaccins toegediend aan mensen in het hele land. Hoewel de focus lag op het bestrijden van het virus, heeft MDA het doel van andere inspanningen niet verloren, namelijk doorgaan met het verzamelen van plasma voor zieke patiënten. Zowel voor het coronavirus als voor andere doelen, zoals de productie van een passief vaccin. De medische dienst werkt intensief samen met zorgverleners, het ministerie van Volksgezondheid en het Home Front Command van de IDF.  

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)