Israëliërs mogen weer beperkt gaan vliegen, plan voor toerisme

Ben Gurion Airport. Screenshot Channel 12 news

Hoewel Ben Gurion Airport voorlopig nog gesloten blijft voor niet-ingezetenen, heeft de Israëlische regering dinsdagavond besloten dat Israëliërs onder voorwaarden en met beperkingen weer mogen vliegen. In het buitenland vastzittende Israëliërs kunnen zo weer naar huis komen. Er wordt gewerkt aan een plan om gevaccineerde toeristen weer Israël te laten bezoeken.

Vanaf zondag 7 maart kunnen 3.000 Israëliërs per dag naar Israël terugkeren, maar moeten meteen 14 dagen in quarantaine volgens de geldende instructies.

Terugkerende Israëliërs hebben de keus om naar een quarantainehotel te gaan of thuis de quarantaine uit te zitten. Indien thuis, dan moeten zij een elektronische armband dragen die controle mogelijk maakt.

Gevaccineerde Israëliërs mogen ook weer vliegen, hoewel de mogelijkheden beperkt zijn met slechts een handvol bestemmingen. Reizen is vanaf 7 maart mogelijk naar New York, Parijs, Frankfurt en Kiev, waar mogelijk later Londen aan zal worden toegevoegd. Deze vier steden, zijn dezelfde als van waar Israëliërs terug naar Israël kunnen keren.

Degenen die niet zijn gevaccineerd, moeten volgens de regeringsbeslissing een negatieve COVID-19-test overleggen voordat ze toestemming krijgen het land te verlaten. Door de beperkingen hoopt de Israëlische overheid de binnenkomst van coronamutaties in het land te voorkomen.

Ondertussen zijn de ministeries van Volksgezondheid, Transport en Toerisme begonnen met het uitwerken van een toekomstig plan voor gevaccineerde toeristen. Dit plan zal binnenkort aan de regering worden voorgelegd, hopelijk kunnen toeristen eerder dan verwacht Israël bezoeken.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!