Mensen die hersteld zijn van het coronavirus lopen risico om besmet te raken met één van de mutaties

Ter illustratie. Screenshot Twitter

In een onderzoek van de IDF taskforce wordt gewaarschuwd dat de onlangs ontdekte Zuid-Afrikaanse, Braziliaanse en New Yorkse mutatie van het coronavirus mensen die zijn hersteld van COVID-19 opnieuw kunnen besmetten.

De militaire taskforce dringt er bij het ministerie van Volksgezondheid op aan om deze mensen te vaccineren.

Volgens het onderzoek bevat de zogenaamde Zuid-Afrikaanse variant B.1.351, die zowel in Israël als in andere landen is aangetroffen, 21 mutaties, waaronder de E484K-mutant waarmee het virus een deel van het immuunsysteem van het lichaam kan omzeilen. Uit laboratoriumtests blijken de Braziliaanse variant P.1 en de recent ontdekte New Yorkse variant – B.1.526 ook dezelfde mutaties te bevatten.

Informatie verzameld door de onderzoekers geeft aan dat degenen die hersteld zijn even vatbaar zijn als degenen die niet zijn gevaccineerd. De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwde onlangs ook dat de Zuid-Afrikaanse variant opnieuw ziekte kan veroorzaken bij herstellende patiënten.

De militaire taskforce adviseert daarom mensen die aan het coronavirus waren blootgesteld en hersteld zijn, gevaccineerd te worden. De aanbevolen dosis is slechts één vaccin ter bescherming tegen het virus. Herstellende patiënten wordt gevraagd om zich te laten testen als ze zich onwel voelen en om sociale afstand te houden. Wanneer wordt bevestigd dat ze opnieuw zijn besmet, volgt een quarantaine.

Tests van herstellende patiënten moeten worden onderzocht in het Sheba Medical Center voor genetische sequentiebepaling. Israël is dinsdag begonnen met het vaccineren van herstellende patiënten.

Volgens het Amerikaanse Center for Disease Control (CDC) is er geen risico voor iemand die hersteld is van het coronavirus wanneer deze een injectie krijgt. Het onderzoek van Pfizer bevestigt die beoordeling.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)