Neusspray uit Israël vermindert kans op coronabesmetting

Foto Nasus Pharma

Een door het Israëlische bedrijf Nasus Pharma ontwikkelde neusspray lijkt tijdens de Rosh Hashanah-festiviteiten van vorig jaar te hebben bijgedragen aan een vermindering van het aantal coronabesmettingen onder leden van een synagoge in Bnei Brak meldt The Times of Israel.

Van de 83 synagoge bezoekers die de spray gebruikten, liepen er slechts twee het zeer besmettelijke virus op. Dit wijst een praktijktest uit van de spray die is ontworpen om een ​​beschermende gel-laag over het neusslijmvlies te creëren.

De studie werd uitgevoerd door de makers van de Taffix-spray, Nasus Pharma, samen met wetenschappers van de Universiteit van Haifa, de Universiteit van Virginia en het Hadassah Medical Center in Jeruzalem. Aanvankelijk werd de volledige studie gepubliceerd in november 2020 maar vorige maand werd een bijgewerkte versie gepubliceerd.

In eerdere laboratoriumstudies met Taffix bleek dat de spray 99% effectief was in het blokkeren van virussen, waaronder het nieuwe coronavirus. De spray is sinds juli vorig jaar goedgekeurd voor gebruik in Israël en heeft een CE-markering voor gebruik in Europa.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)