Duitsland financiert vaccinatieprogramma voor overlevenden van de Holocaust

Burgemeester Bill de Blasio bezocht zondag 14 maart 2020 het Ezra Medical Center in de wijk Boro Park in New York om te spreken met overlevenden van de Holocaust die hun COVID-19-shots kregen. <br />(Twitter / @NYCMayor)

De Duitse regering stelt 13,5 miljoen dollar beschikbaar om overlevenden van de Holocaust naar COVID-19-vaccinatielocaties over de hele wereld te krijgen.

Het nieuwe Holocaust Survivor Vaccine Assistance Program (HSVAP) zal worden beheerd door de in New York gevestigde Claims Conference, die het programma woensdag aankondigde, via haar netwerk van meer dan 300 agentschappen, meldt JTA.

Het geld zal de kosten dekken van het organiseren van vaccinatieafspraken, het vervoer van senioren van en naar afspraken en het coördineren van nazorg en begeleiding waar nodig.

“Deze extra steun van de Duitse regering zal onze inspanningen uitbreiden naar meer dan 40 landen waar overlevenden van de Holocaust leven”, zei Stuart Eizenstat, die namens de Claims Conference de onderhandelingen met de Duitse regering leidde. “Zodra nationale regeringen vaccins beschikbaar stellen, zullen we er zijn om ervoor te zorgen dat elke overlevende zijn opties kent, toegang heeft tot vaccins en zich niet in de steek gelaten voelt.”

De Claims Conference schat dat er wereldwijd meer dan 340.000 overlevenden van de Holocaust leven, van wie 45 procent nog niet is gevaccineerd.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)